fbpx

Over ons

Met Alive to Earth draag je optimaal bij aan essentiële oplossingen voor klimaatverandering

Alive to Earth is een social enterprise die je helpt je relatie met de aarde te verbeteren. Vanbuiten betekent dat actie. Actie om CO2-uitstoot te compenseren door bomen te planten. Actie om milieuvervuiling terug te dringen met EcoTips. En actie om klimaatprojecten in ontwikkelingslanden te realiseren. Vanbinnen betekent dat meer bewustzijn. Bewustzijn van de staat van de aarde, ons handelen en hoe het beter kan. 

Klimaatverandering is niet slechts een probleem dat we moeten oplossen, het is een kans voor mooiere, gezondere wereld.

Mooie, effectieve, simpele actie

Alive to Earth creëert met jou op de mooiste, meest effectieve en simpele manier een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de aarde. Om klimaatverandering tegen te gaan helpen we je om een CO2-neutraal leven te realiseren door je CO2-uitstoot te meten en te compenseren.

We compenseren je uitstoot door bomen te planten in Tanzania. Deze bomen zorgen tegelijkertijd voor voedsel voor de lokale bevolking, voor een herstel van de biodiversiteit en bieden preventie tegen aardverschuivingen. Daarnaast geven we je slimme EcoTips met als doel je uitstoot te verminderen en een leven te realiseren dat in alle opzichten gezond is voor de aarde.

Alles is onderling verbonden. Onze kleine acties beïnvloeden het gedrag van anderen. Het gedrag van ons samen bepaalt de toekomst van deze planeet.

Transformatie is geen optie

De mensheid is op een kritiek punt aangekomen waarin een transformatie van onze relatie met de aarde essentieel is voor ons voortbestaan. Deze realisatie vormt de basis voor onze visie. De aarde is niet slechts een bron van grondstoffen maar een prachtig levendig collectief van ecosystemen waar ons welzijn direct van afhankelijk is. Alles is onderling verbonden. 

Naast de praktische oplossingen die we bieden, focussen we daarom ook op het creëren van een nieuw bewustzijn ten aanzien van onze relatie met de aarde. Dit doen we met artikelen, videos en zelfs meditaties 🙂

Florian Meeuwsen

Florian Meeuwsen (1991) studeerde Global Health aan de Universiteit van Maastricht. Na zijn studie werkte hij enkele jaren als project manager bij ELIV in Taipei, een organisatie gericht op het verhelpen van armoede en sociale problemen in kleinere lokale gemeenschappen in Azië. Daar raakte Florian steeds meer geïnteresseerd in de relatie tussen de mens en de aarde en de impact van klimaatverandering. Uit die combinatie van studie, werkervaring en de wens een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van de klimaatverandering, ontstond Alive to Earth.