fbpx

COMPENSEER JE CO2-UITSTOOT DOOR BOMEN TE PLANTEN VOOR EEN GROENE, LEEFBARE AARDE

en je krijgt gratis toegang tot een nieuw programma t.w.v. € 120,-

en je krijgt gratis een nieuw programma t.w.v. € 120,-

TEST EN COMPENSEER

Doe de CO2-test en compenseer eenvoudig en precies je volledige uitstoot.

  •  
Populair

COMPENSEER DIRECT

5 bomen p/m voor slechts € 5,- is meestal genoeg om je volledige uitstoot te compenseren.

Werk je voor een organisatie? Klik hier

COMPENSEER JE VLUCHT

Compenseer de uitstoot van een van de meest vervuilende activiteiten: vliegen.

GEEF EEN SIMPEL, MOOI EN EFFECTIEF ANTWOORD OP DE KLIMAATCRISIS

CO2

Beste milieuliefhebber,

Als je een groene en leefbare aarde wilt en uitkijkt naar een einde van de klimaatcrisis, is deze methode essentieel.

Dit is waarom…

De CO2-uitstoot en ontbossing van de laatste 200 jaar zijn de oorzaak van klimaatverandering, waardoor een onleefbare aarde nu een serieus risico is. Wat betekent: een stijgende zeespiegel, intense weerextremen, moeilijke voedselproductie, extra bosbranden, genoodzaakte migratie en toenemende plagen.

Burgers, bedrijven en overheden moeten hun gedrag dus behoorlijk veranderen om hun uitstoot te verlagen. Maar kun je met gedragsverandering je uitstoot werkelijk naar 0 brengen?

Nee, je zult zo altijd enige CO2-uitstoot blijven veroorzaken, al is het maar omdat je ademt of spullen koopt.

Maar er is één wetenschappelijk bewezen methode waarmee je jouw uitstoot tóch naar 0 kunt brengen:

Bomen nemen CO2 op en stoten zuurstof uit. Ze maken onze ademhaling mogelijk en voeden ons bestaan. Ze zijn een ideaal middel om klimaatverandering tegen te gaan.

Hoeveel bomen heb je nodig? Voor de meeste mensen zijn 5 bomen per maand genoeg om hun uitstoot te compenseren. Moet je veel vliegen voor je werk? Of wil je het precies weten? dan kun je jouw exacte aantal berekenen met de CO2-test. Ook als je een gezin hebt of meer wilt bijdragen kun je natuurlijk altijd meer planten.

Nu kun je dat zelf gaan doen, maar dat kost tijd, energie, moeilijk te verkrijgen land en zo’n € 50,- per maand. Zelf planten is niet praktisch…

Daarom wil ik je uitnodigen om ons jouw bomen te laten planten. Dat kost je geen tijd, geen energie, geen gedoe. En is niet € 50,- per maand, maar slechts € 5,- voor 5 bomen.

BONUS: Je krijgt gratis toegang tot het programma “Leven in harmonie met de aarde” t.w.v. € 120,-. Je krijgt hierbij elke week een mooie stap toegestuurd om niet alleen je uitstoot te verminderen, maar in elk opzicht milieubewust te leven.

BONUSSEN VOOR SEPTEMBER

Programma "Leven in harmonie met de aarde" t.w.v. € 120,-

Welkomstboom die we voor je planten in Tanzania

Dit aanbod verloopt over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Enkele van onze donateurs

Een ideale plek om bomen te planten

Tussen 1990 en 2005 verloor Tanzania 14,5% van zijn bos (412.000 hectare verlies per jaar1) en sommige bergen verloren meer dan 80% van hun bebossing. Dit werd veroorzaakt doordat men vooral hout en houtskool gebruikt als brandstof, landbouw meer en meer land innam en illegaal werd gekapt voor bouwmateriaal. Het werd nog eens versterkt door de snelle populatiegroei.
Magamba 1975
Magamba 2005

Minder bos, betekent meer bodemerosie, onvruchtbare aarde, watergebrek en klimaatverandering. Herstel is daarom hard nodig én mogelijk dankzij de lokale overheid die beschermde natuurreservaten in het leven heeft geroepen. Bomen planten is dé oplossing.

Jouw bomen worden in de Amani en Magamba natuurreservaten in Tanzania geplant, die in één van de 25 biodiversiteitshotspots ter wereld liggen. Je kunt er wel 1000 verschillende soorten planten vinden2 en 5 diersoorten en 27 boomsoorten die alleen hier voorkomen. Bomen planten helpt ook deze soorten te beschermen.

Het Amani reservaat is sinds 1997 beschermd en Magamba sinds 2016. De bomen kunnen daar dus zo lang mogelijk groeien en er is meer dan genoeg ruimte om miljoenen bomen te planten.

Onze meeste recente boomplantdag in Tanzania  

Video afspelen

JIJ KUNT ONTSPANNEN, TERWIJL JOUW BOMEN VAKKUNDIG WORDEN GEPLANT

De bomen hebben een hoge overlevingskans van 92%

Je wilt natuurlijk dat jouw bomen zo lang mogelijk leven, zodat ze zo veel mogelijk CO2 kunnen opnemen. Het eerste jaar is de meest kwetsbare periode, maar omdat ze vakkundig worden geplant overleeft meer dan 92%.

Het project is gestart met Nederlandse ontwikkelingshulp

En is vanaf het begin, bijna 10 jaar geleden, goed en verantwoord opgezet. Met niet alleen oog voor de natuur, maar ook de lokale gemeenschap.

Het project wordt aanbevolen door de Verenigde Naties

De verenigde naties is een groot voorstander van bomen planten in deze regio en heeft zelfs dit project aanbevolen.

De lokale overheid beschermt de bomen

Als je veel bomen plant heb je veel land nodig waar ze het liefst zo lang mogelijk kunnen groeien. Daarom is het essentiëel dat de overheid de bomen beschermt.

Je kunt jouw bomen online zien op de kaart en foto

We zijn zo transparant mogelijk over waar en wanneer jouw bomen zijn geplant. Daarom krijg je zodra ze zijn geplant een link met foto's van het planten en de locatie op google maps.

ALS JE BOMEN IN TANZANIA PLANT, SCHENK JE MEER DAN CO2-COMPENSATIE

Ze geven voedsel aan de lokale bevolking

Een groot gedeelte van de bomen zijn fruit- en notenbomen, die boeren een inkomen geven en de lokale bevolking in voedsel voorzien.

Ze zijn onderdeel van lokale schoolprojecten

Een gedeelte van de bomen wordt door leerlingen van lokale scholen geplant als onderdeel van een project waarbij ze leren over de natuur.

Ze herstellen de biodiversiteit

Er worden 20 verschillende boomsoorten geplant die van oudsher in Tanzania voorkomen zodat de biodiversiteit van de regio herstelt. Daarnaast geven bomen een leefomgeving aan vele andere insecten en diersoorten.

Ze voorkomen bodemerosie en aardverschuivingen

In bergachtig gebied zonder voldoende bomen zijn bodemerosie en aardverschuivingen een levensbedreigende realiteit. De wortels van de bomen houden de aarde bij elkaar en voorkomen zo rampen.

Onze missie is het planten van:

10 MILJOEN 

Help jij mee met 5 bomen per maand?

BONUSSEN VOOR SEPTEMBER

Programma "Leven in harmonie met de aarde" t.w.v. € 120,-

Welkomstboom die we voor je planten in Tanzania

De bonussen verlopen over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
GRATIS SEPTEMBER BONUS T.W.V. € 120,-

GRATIS SEPTEMBER BONUS T.W.V. € 120,-

LEVEN IN HARMONIE MET DE AARDE

IN #18 SIMPELE STAPPEN

Als jij geïnteresseerd bent in een leven dat niet ten koste gaat van de aarde maar ermee in harmonie is, is deze cursus voor jou.

Elke week ontvang je een uitgebreid artikel / video over één essentieel onderwerp en leer je op een praktische manier zo effectief en gunstig mogelijk milieuvriendelijke aanpassingen in je leven aan te brengen.

Dat betekent dat vele stappen niet alleen goed zijn voor de aarde, maar je zelfs geld, voldoening en een betere gezondheid kunnen opleveren!

WAT JE KUNT VERWACHTEN

Alive to Earth meditatie

De mooiste inspiratie voor verandering komt van binnenuit. Doe daarom deze meditatie voor een dieper gevoel van verbondenheid met de natuur.

Super praktische tips om jouw uitstoot te verlagen

Simpele, bewezen tips, voor een gezondere aarde, die je daarnaast geld, voldoening en een betere gezondheid kunnen geven.

Ontdek een leefstijl met minimale impact op mens en natuur

Leer de beste producten en diensten te kiezen voor een zo milieuvriendelijk mogelijke en toch aangename leefstijl.

Leer de ins en outs van de meest gunstige aanpassingen aan je huis

Zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, isolatie? Leer wat voor jouw situatie (financieel) gunstig is en waar je op moet letten voor het beste resultaat.

Waarom geven we dit weg?

De cursus is super nieuw en je zult een van de eersten zijn die toegang krijgt. We staan volledig achter de inhoud die zeer waardevol is, maar er kunnen er nog enkele dingen zijn die verbeterd worden. 

De cursus zal binnenkort niet meer gratis zijn, nadat we de eerste feedback en verbeteringen hebben verwerkt.

Wat zijn de voorwaarden?

De enige voorwaarde om toegang te krijgen tot de bonussen is dat je 5 of meer bomen per maand doneert. Dit is elk moment opzegbaar.

“HET BESTE MOMENT OM BOMEN TE PLANTEN WAS 20 JAAR GELEDEN, HET EEN-NA-BESTE MOMENT IS NU”

Chinees gezegde

De jonge bomen staan klaar en er zal geen beter moment komen om ze te planten!

BONUSSEN VOOR SEPTEMBER

Programma "Leven in harmonie met de aarde" t.w.v. € 120,-

Welkomstboom die we voor je planten in Tanzania

De bonussen verlopen over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden